Företagshjälp på nätet

 Att starta eller driva företag är lika utmanande som det är givande och roligt. Men oavsett hur liten verksamheten än är så behöver man så gott som alltid stöd i olika former. företagare skakar handOfta kan det handla om så enkla saker som att hitta den informationen man behöver, när man behöver den medans det andra gånger kan vara leverans av nödvändig utrustning eller återkommande tjänster.

Verksamt.se

En stor grupp myndigheter har tillsammans gått ihop för att bilda och driva hemsidan Verksamt.se. På hemsidan kan man snabbt och enkelt hitta all den information som man behöver för att driva sitt företag men även onlinetjänster där man snabbt kan genomföra nödvändig myndighetskontakt med bolagsverket och skatteverket. Detta kan handla om att till exempel registrera sitt företag eller hantera registrering som arbetsgivare.

Utrusta din butik

Om man startar upp eller driver ett företag inom detaljhandeln så finns det en del specifika inköp som måste göras. För det första så behöver man självfallet en lokal till butiken och till den behövs sedan inredning så att alla produkterna kan presenteras på ett bra sätt. Till detta tillkommer även någon form av betalningslösning som i sin tur måste vara godkänd av skatteverket. Vill man har mer information om vad som man kan behöva införskaffa när man startar en butik så kan man gå vidare till denna artikeln.

Mittföretag.com

Om man vill ha nyheter och tips om företagande rent generellt så är Mittföretag.com precis det man är ute efter. Sajten fyller dagligen på med nytt innehåll som både lär ut och motiverar. Citat från kända entreprenörer samsas på sajten med tips om hur man effektiviserar sin arbetsdag och hur man ökar företagets vinst. De har även ett antal verktyg som kan vara hjälpsamma när det kommer till att räkna ut vad till exempel momsen ligger på för en vara eller hur mycket en anställd faktiskt kostar.

Jannie Hansson