Plattformar för den som inte vill koda en egen hemsida

Har man en produkt som man vill saluföra, ett politiskt budskap eller vad det nu är man vill få uppmärksamhet till är det nästan nödvändigt att ha en egen webbplats. Där kan man visa upp det man vill ha kommunicerat på precis det sätt man vill. wwwDet viktigaste med en webbplats är att den är attraktiv, aktuell och lättnavigerad. Det kan göras även utan större kunskaper om hur man bygger en hemsida.

Webbplats

En webbplats kan vara en blogg eller en hemsida. Förenklat kan man säga att bloggen har en enklare struktur som lämpar sig för skriftliga budskap och/eller kommunikation. Bloggar är ofta uppbyggda i stora bloggnätverk där besökaren hela tiden får tips om hur man kan få andra eller liknande åsikter i ämnet.På en hemsida finns mer utrymme för att designa den på det sätt du vill och på så sätt göra den mer attraktiv. Vill du ha annonsörer är en hemsida att föredra av just den anledningen.Både bloggar och hemsidor kan relativt enkelt byggas även av oerfarna med hjälp av WordPress. Det finns snygga, gratis teman för den som inte vill lägga ned tid på att skräddarsy en unik sida.Ett annat tips är att använda sig av Facebook. Att skapa en Facebook-sida är något vem som helst kan göra och den kan ofta fungera bra som hemsida. Det blir lätt att kommunicera direkt med dina kunder. Du behöver dessutom inte bekymra dig om sådant som att skaffa ett webbhotell.

Professionell hjälp

För att du ska kunna få det just du är ute efter kan det dock vara aktuellt att söka professionell hjälp. Det finns ett stort antal webbyråer som kan hjälpa till. Men det kostar och kan kosta för mycket om man inte är väl förberedd. Du bör vara på det klara med vad du vill ska finnas på din hemsida innan du vänder dig till en webbdesigner. Då ökar dina chanser att få ett korrekt offert.

Annan information

Det är som sagt lätt att gå vilse i djungeln av alternativa lösningar och webbyråer. Börja gärna med att tala med andra som har egna erfarenheter. Titta på andras webbplatser och se efter om de presenterar sina budskap på ett attraktivt sätt.

Mobila plattformar

Mycket talar för att framtiden tillhör mobila plattformar med mindre yta att exponera sina budskap. Frågan man alltså skall ställa sig är om min tilltänkta webbplattform passar för det formatet.

Jannie Hansson