Spel på nätet

Spel på nätet är en ganska löst definierad term, det finns ju idag så mycket man kan räkna in i kategorin spel. Här tänkte vi tipsa om lite olika typer man kan prova på.6811752-computer-guy

Flash-spel

Ett flash-spel är helt enkelt ett spel som skapats i programmet Adobe Flash. Dessa spel formligen kryllar det av på nätet och de kommer i praktiskt taget varenda genre av spel man kan tänka sig. Just av denna anledning finns det ett flertal sajter som låter folk lägga upp sina egna spel och även ger delar av sina annonsinkomster till alla som har spel på sajten. En av de populäraste sajterna är nog Kongregate.

MMO

MMO står för Massively Multiplayer Online, och är ett spel där massor av människor spelar samtidigt på en eller flera spelservar. Det är väldigt vanligt att dessa spel är rollspel och kallas därför ofta för MMORPG. Miljontals människor spelar ett eller flera MMO-spel och har gjort det ända sedan genombrottet som World of Warcraft gjorde 2004. Det skapade en våg av MMO-spel som fortfarande pågår idag. Ett av de senaste framgångarna bland dessa spel är Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Man behöver inte ha spelat något av de tidigare spelen i serien för att börja med detta.

Odds

Spel kan även betyda odds eller betting, och även här finns det ett väldigt stort utbud. Med den mängden bettingföretag på marknaden idag är det kanske inte lätt att veta var man ska spela, speciellt då vissa sajter erbjuder bättre odds på en eller ett par specifika sporter medan en annan sajt har de bästa oddsen på något annat. Då kan man få lite speltips från sidor som Tippat där de  tipsar om de bästa oddsen och även bloggar en hel del inom sport och betting.

Jannie Hansson