Få hjälp med att få en smärtfri kropp

Att gå runt med smärta i kroppen är påfrestande både psykiskt och fysiskt. Utöver värken som gör ont blir du dessutom förhindrad att röra på dig som du brukar. Försök att röra på dig så mycket som du klarar av. Även om du inte känner på direkten att du blir bättre, så ger fysisk aktivitet positiva långsiktiga effekter.

Arbetsrelaterad smärta

Det finns olika anledningar till att du får smärta i muskler, leder och skelett. En del smärta kan vara arbetsrelaterad. Andra orsaker till smärta kan vara skador som exempelvis uppstått i samband med träning.

Värktabletter lindrar bara symtom

Om du har långvarig smärta och vänder dig till sjukvården kommer du förmodligen att bli rekommenderad värktabletter och måttlig rörelse eller vila. Värktabletter kan vara bra men de lindrar förstås bara symtomen, inte orsaken till att smärtan uppstår.

Mindre smärta efter behandling av en naprapat

Det finns studier som visar att fyra gånger fler människor upplever att de har fått bättre hjälp av en naprapat än hos den vanliga sjukvården. På muskelcentrum.se har de naprapater som arbetar med att hjälpa dig som har akut eller långvarig smärta i kroppen. Här jobbar dessutom naprapaterna i team med andra professioner som också arbetar med smärtlindring för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Jannie Hansson