Allt för den fysiska butiken

Som butiksinnehavare är du säkert redan medveten om riskerna som förknippas med fysiska butiker. Det kan vara allt från inbrott och stöld av varor till rån och andra otrevligheter. Som tur är finns det saker som du kan göra för att minska risken för att något sker.

Övervakningskameror och larm

Det finns en uppsjö av olika övervakningskameror och larm på marknaden. Du får själv fundera på vilken typ som kan passa dig och din verksamhet. Komplettera gärna larm och kameror med brandvarnare för att känna dig extra trygg. Tänk på att det kan finnas krav på tillstånd vid vissa typer av kameraövervakning.

Skydda dina pengar och papper

För att minska risken för rån är det viktigt att du har en säker kontanthantering i din butik. Titta till exempel på att investera i en sedelbox. Med en sådan behöver du enbart förvara växelpengar i kassan och du slipper därmed ha tusentals kronor lättillgängliga. Det kan också vara bra att ha ett brandklassat säkerhetsskåp att förvara till exempel din bokföring i. Ett sådant skåp är också användbart för att låsa in din dator och andra värdefulla saker i när du inte behöver dem.

Jannie Hansson