Hitta personal till företaget – på nätet

Rekrytering är så klart en stor del av ett företags affärsverksamhet. Det är ju personalen i grund och botten som utgör själva företaget. Utan duktig personal kan ett företag till och med gå under och då spelar det inte någon roll hur bra affärsidén är. Därför kan det vara bra att lägga ned lite extra tid och energi på att hitta rätt, det kan vara en del av ditt företags framgångskoncept. Du kan använda dig av flera kanaler för att hitta din personal. Det gör att du nu för tiden har bättre möjligheter än någonsin tidigare att välja och vraka. Det råder dessutom stor arbetslöshet vilket är en fördel för dig som vill rekrytera. I stort sett alla rekryteringsverktyg finner du idag på nätet – från rekryterare till sociala nätverk.

Företagare

Använd dig av ett proffs

Även om det finns mycket att välja mellan är det ändå lika svårt att hitta rätt som tidigare. Vissa menar att det idag till och med är svårare då det finns fler kvalificerade kandidater. Det är också en anledning till att headhunterfirmorna blir allt fler. Letar du efter kandidater till en chefsposition kan det kännas extra svårt att välja rätt. Headagent är en av de mest framstående headhunterföretagen och de kan hjälpa dig att anställa rätt personal till ditt företag. Du som kund får framföra dina önskemål och lämna en beskrivning av vad personen i fråga ska göra på företaget. Då kommer experterna att veta vad de ska leta efter mer specifikt och därför kunna ge dig det bästa alternativet.

Hitta rätt via internet

Du kan också leta runt själv. Många upplever att Arbetsförmedlingen hjälpt dem i deras sökande och det kan helt klart vara en bra idé att kolla vilka alternativ som finns där genom att anmäla din lediga tjänst till dem. Kandidater från hela Sverige får tillgång till den mycket tack vare Platsbanken på nätet.Vill du rekrytera internationellt är LinkedIn ett stort världsomspännande nätverk där arbetssökande lägger upp sina profiler och CV för att du ska kunna hitta något du letar efter. Använder du rätt sökord kan du få fram rätt kandidat – eller någon som känner rätt kandidat.

Social Media

Det är inte ovanligt att använda sig av social media som till exempel Facebook för att hitta folk till företaget. Har du ett mindre företag med ett litet antal anställda kan detta faktiskt vara en fungerande lösning. Börja kolla runt i ditt eget nätverk först, det är möjligt att du har en vän eller en bekant som skulle kunna passa in. Utanför det kan du även höra med dina vänner om de känner någon som söker jobb och skulle kunna vara kvalificerad till positionen du söker folk till. Naturligtvis är det lättare att hitta folk på detta sätt om positionen man har ledigt inte har så många krav vad gäller tidigare anställning och jobberfarenhet. Om dessa krav finns i någon utsträckning inser du nog själv inom kort hur troligt det är att du känner någon som har tillräckligt med kompetens för att kunna fylla positionen.

Jannie Hansson