Få hjälp när du vill bygga om din bostadsrätt

Det är helt underbart att renovera eller bygga om sin bostadsrätt. Kanske har du länge drömt om hur det kommer kännas när allt är klart. Men det kan också vara blandade känslor om det inte blivit som du tänkt dig. När du har byggt om din bostadsrätt kan det vara lämpligt med juridisk rådgivning i olika situationer.

Du kan behöva hjälp framförallt när du och hantverkaren inte kommer överens om jobbet som är gjort. Är du inte nöjd finns det förlikningsavtal till hands vilket kan underlätta både för dig och hantverkaren.

Förlikningsavtal för att lösa tvister

När du och hantverkare har försökt komma överens men till slut fastnat är det många gånger lämpligare med förlikningsavtal än domstol. Förlikningsavtal är framförallt billigare och det går också mycket snabbare att komma fram till ett beslut jämfört med domstol.

Inte sällan finns det bland de inblandade parterna olika förväntningar om den juridiska processen. En erfaren expert är ofta en förutsättning för att få parterna att komma överens på ett konstruktivt sätt. Många anlitar professionell juridisk hjälp ganska omgående och inser snabbt att förlikning till slut kan bli ganska okomplicerat.

Du kan slippa trassel, tidskrävande och dyra processer med förlikningsavtal och du kan hitta bra information här om jurister som kan hjälpa dig.

Jannie Hansson