Handla leksaker till barnen

Att handla leksaker till barnen kan vara en djungel. Vare sig det handlar om julklappar eller födelsedagspresenter kan det vara svårt att hitta rätt. Beroende på hur gammalt barnet är behöver du även tänka på säkerheten på leksakerna.

Leken viktig för barnets utveckling

Det är inte bara roligt för barnen att leka med leksaker, det stärker också barnens personlighetsutveckling. När barnet leker stärker de sin sociala kompetens och lär sig hantera konflikter och skapa relationer med andra. Som förälder är det viktigt att minst 15 minuter om dagen vara aktivt närvarande och leka tillsammans med barnet, på barnets villkor.

Olika typer av leksaker

Beroende på hur gammalt barnet är finns det så klart en mängd leksaker att välja på. Finns det småsyskon så tänk på att hålla dem borta från smådelar som lätt kan sätta sig i halsen och bli livsfarliga. Många barn tycker om leksaker där de kan pyssla med något en längre tid, som till exempel pärlplattor, LEGO, pussel och klossar.

Var kan jag köpa leksaker?

Du kan välja att antingen köpa dina leksaker i en fysisk affär eller i en näthandel. Fördelen med nätbutiker är att du slipper trängas och lättare kan söka efter vad du vill ha. Ta en titt online för att hitta de leksaker som passar ditt barn bäst.

Prof. Jannie Hane